De Zomerkampen

Elke kampweek organiseren we drie kampen voor drie verschillende leeftijdsgroepen. Deze kampen zijn:

Brakkenkamp (6-9 jaar):

Dit kamp is bedoeld voor de jongste kinderen Er zijn 54 plaatsen voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 9 jaar (groep 3 t/m groep 5). Zij bivakkeren in een kamphuis. Op een terrein, midden in de bossen, kunnen zij prima spelen. De kinderen worden naar leeftijd ingedeeld in groepjes van zes, die samen een hele week optrekken, naar het zwembad gaan, knutselen, dierengeluidenspel doen, enz.

Lees meer!

Tienerkamp (10-13 jaar):

Dit kamp is bedoeld voor de kinderen van 10 t/m 13 jaar (groep 6 t/m groep 8). Deze maximaal 60 kinderen slapen in tenten. Het kamp is opgebouwd bij het Brakkenkamp in het bos. Dit geeft dus volop mogelijkheden voor activiteiten zoals dropping, zeskamp, spooktocht, zwemmen en andere spannende bezigheden. Bovendien ligt het kamp op fietsafstand van verschillende dorpen, zodat ook daar activiteiten georganiseerd kunnen worden, zoals een vossenjacht. De kinderen worden naar leeftijd ingedeeld in groepjes van zes jongens of meisjes die samen de hele week optrekken.

Lees meer!

Jongerenkamp (13-16 jaar):

De 16 jongeren in de middelbare schoolleeftijd (13 t/m 16 jaar) fietsen, samen met hun begeleiders, naar boerderijen in Brabant. Tijdens deze week is er veel tijd voor allerlei activiteiten, die door de jongeren zelf worden bedacht. Zwemmen, midgetgolf, zeskamp en dorpsbezoek zijn populair. In de avonduren wordt een spannend bosspel, spooktocht of een thema-avond zeer op prijs gesteld. De groep moet zelf zijn potje koken maar met de hulp van de vrijwilligers zal dat wel lukken. De groep bestaat uit maximaal 18 deelnemers en 5 begeleiders, die in één grote groep de hele week samen optrekken. Vrijwilligers op Jongerenkamp moeten minimaal 21 jaar oud zijn.

Lees meer!